:: Seri Najwa ::

Saturday, 31 December 2011

Cara nak hilangkan Navigation Bar


Assalamualaikum semua . Apa khabar ? Semua nya sihat
sejahtera kan ? harap-2
smuanya sihat-2 :)

Kali ni Najwa nak buat tutorial
untuk hilangkan NAVIGATION BAR .
Tahu tak Navigation Bar tu ape ? -,-
Alaa , yg warna ade tulis folloe share
report abuse n sebagainya
yg kat atas blog korg skli tuu ..
hmm , masih tak tahu jugak ??
takpe lah ,
ni Najwa nak tunjuk ni ^_^

Haa , dh nampak kan ? Sori lah kalau
gambar tak berapa clear :D
Ok , ni Najwa nak ajar ni :))

 Step 1 :
Tekan Dashboard >Design>>Edit HTML

Step 2 :
Korg cari kod kat bawah ni dgn tekan Ctrl+F serentak !
( ataupun korg boleh tekan F3 )
/* Variable definitions
Step 3 :
Ok , dah jumpa kan ? 
Skrg ni korg copy kod kat bawah ni ,
dan paste kat atas kod yg korg jumpa tadi 
#navbar-iframe { display: none !important; 
Contohnya macam kat bawah ni :

Blogger Template StyleName:     SimpleDesigner: Josh PetersonURL:      www.noaesthetic.com----------------------------------------------- */
#navbar-iframe { display: none !important; }
/* Variable definitions   ====================
Lepas tu , preview dulu ... 
Kalau menjadi , terus saja SAVE !

SELAMAT MENCUBA !!  



 

Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

2 Responses ♥: