:: Seri Najwa ::

Friday, 9 December 2011

Sahabat ..

SAHABAT :: Ape makne nye tu ?
Korang paham ke makne nyer weh ?
 ade kawan , ade member , 
tp sahabat tu ape ?

Time senang , korg ade sebelah dia . 
tp bila time dia terkontang kanting tak tentu arah 
korg dh stat tinggal kan dia . Bila dia happy , 
kau pun gelak sama2 gn dia . Time dia menangis dia sedih , 
kau dh mula tak tentu arah . 
Tak tahu mcmane nak pujuk dia . 
Wehh , ni kau kata sahabat ?
Boleh jalan lahh . Konon BFF forever , 
snggup tempuh hidup susah sng 
tp bila dia hidup sukar mcm tu , 
kau ke main lagi sng2 je tinggal kan dia .

Kau susah , dia bantu . Kau sedih , dia pujuk . 
Kau ada masalah gn kawan2 kau , 
dia tlg kau cari jalan penyelesaian . 
N yg paling penting sekali , bila kau jatuh , 
dia tlg papah kau . 
Mcm ni lah erti sahabat sejati . Sanggup bersusah payah 
utk korg . Tapi ape pembalasan kau bila dia dh tabur kan 
segala jasa kat kau ?? 
Kau tikam dia lg adalahh ! Tak reti menghargai langsung ! 
Dah tu siap jaja cerita lagi bukan2 pasal dia . 
Kau ni manusia ke ape wehh ??!

Pengalaman hidup dlam mencari sahabat ni dh pernah aq lalui . 
Kena tikam dari belakang , kena hina , 
kena cerca , kena fitnah , itu sume dah jadi asam garam hidup aq . 
Nasihat aq utk korg , zaman sekarang ni mmg 
payah nak cari BFF yg dok dikata kan 
oleh remaja2 zaman skrg ni . 

N my advice for you all , kalau kau rasa kau tak serasi , 
kau tak boleh nak paham masalah n keadaan hidup dia , 
n kau rasa kau mmg  
tak boleh nak kawan dgn dia ,i think you better pikir dua kali . 
baik korg lupa kan jer perjanjian 'BF Forever' 
korg yg dh termeterai tu . 
Korg terus terang je dgn dia , daripada pendam , 
korg sebenarnya dh boleh buat pekasam ! :)

Cheers ! That's all luahan hati aq . 
Aq persembah kan lagu ttg SAHABAT !
Enjoy it !
Thanks for reading . Bubyee !








Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

9 Responses ♥:

iryna idris said...

sahabat ? for me .. lelaki boleh duk 1 uma bumbang2 ape pun still maintain ..perempuan duk 1 uma 10 org . god ! bala bala >..< kan ?

Young Girl Dream's said...

That's true my friend . But disebab kan bla bla dorang tu lah leyh buat bala sebenar nya ! hahah xD

mohd shafiq ridzwan said...

dlm dunia nie susah nak cari sahabat yg bila kita susha dye de bila snng dye de gak..kdg2 kita perlukan sahabat kerana sahabat la leh menolong kita and share2 mslh n lain2 lagi...tu la nama nya sahabat

fathiyyahISMAIL said...

susah nk cari kawan sejati sbnrnye. kdg2 kawan baikpun tikam blkg T__T

Young Girl Dream's said...

btul tuu . bkn nya sng nak cari sahabat sejati sbnr nya skrg ni . harap kan pagar , pagar makan padi je !

ERAH GOTCHA said...

sukar nk cri shbt yg snggup ssh snang ngn kte..

Young Girl Dream's said...

mmg payah .... mmg susah .
susah nak cari . sbb kbyakan nya thu nak
sng , tak mau suah :')

izaa johari said...

kawan gelak tawa ramai. tapi kawan sedih duka ssh nk cari skrg. kan syg? ):

Young Girl Dream's said...

that's right my dear :) i'll support u for the full percent ;)