:: Seri Najwa ::

Tuesday, 13 December 2011

Remaja --> Read this !









Salam sejahtera kawan2 sekalian .
Nampak nya korg sumer dh baca kan title entry
YGD ? Haa , masing-2 semua ada kisah
menarik mahu pun pahit ttg zaman remaja dorg .

Zaman remaja ni sememang nya amat berharga kalau
kita dapat manfaat kan dengan sebaik-2 nya . Bayang kan lah
kalau masa yg berharga diibarat kan seperti emas
tu kita sia-2 kan mcm tu je . 

CUBA LIHAT GAMBAR-2 DI BAWAH INI


MASYA-ALLAH .....
Maaf lah yer sy tak letak gambar byk2 .
:)
Just nak tanya , ape perasaan korg
bila dah tgk gambar-2 kat atas ni ?
Menyampah ? Suka ? Benci ?
Ini lah fenomena remaja zaman sekarang ,
kita tgk pun semakin kronik kan ?

Kawan-2 , kita sebagai seorang remaja yg bermaruah ni ,
terutama nya kaum perempuan ,
kita nak ke buat diri kita macam tu ?
Bangga dgn rokok yg dihisap ,
tayang tu tayang ni ,
tak syg diri sendiri ke ?

Ya Allah , bayang kan lah perasaan mak ayah
korg ,
bila korg dh conteng arang ke muka dorg .
Nauzubillah min zalik ....

Ibu yg mengandung kan korg 9 bulan 10 hari ,
usung korg ke sana ke mari sepanjang
tempoh mengandung kan korg ....
mcm2 kesusahan dia tempuhi .
Bila nak melahirkan korg bagai kan 
nak tercabut urat nyawa .

Tapi dia gagah kan juga diri nya dan berjuang
 melahirkan korg demi 
melihat anak yang disayangi nya
untuk terus hidup ... dan dapat melihat
dunia yg indah dan berwarna warni ni .
tapi ape balasan korg pd dia ,
 bila korg dh besar ?

Oleh itu , hargai lah masa remaja kita ,
dan hargai lah juga ibu bapa
yg membesar kan kita .
Gembira kan mereka
dgn kejayaan yg kita perolehi
pd zaman remaja ini ;)

Cheers , that's all utk hari ni !
Thanks for reading all my 
friends ! :)


 










Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

22 Responses ♥:

Fiq Shotaro said...

teruknyaaa

Fiq Shotaro said...

teruknyaa

Young Girl Dream's said...

sesetengah remaja je :)

NiaLidia. said...

remaja sekarang , makin jauhh terpesong. hmm entahlah. mari , kita sama2 didik diri.

Emy Sharmimi Nadia said...

betull sgt tuuu

Young Girl Dream's said...

terima kasih kerana menyokong pendapat sy :)

Febri Juhamsyah said...

hhmmm...saya pernah tengok langsung yang macam nihhh...pas tu saya pulang study dari campus...aizzzz nak muntah saya tengok

Young Girl Dream's said...

nauzubillah min zalik... budak2 zaman skrg ni mcm budak2 zaman jahiliah lak sy tgk . lagi teruk dari iblis . hihi

iman salsabila said...

diorang jd mcm tu ada sbb. maybe sbb parents buat x endah je. kita doakan la diorang dpt hidayah.

Young Girl Dream's said...

insyaAllah , semoga niat murni akan kesampaian :D

Mishter Izwän said...

comel nye gambar2 dyer. huhuhuhu
sape la org2 yg tak educated tuh an

follow la sy k
http://speechless0009.blogspot.com

Young Girl Dream's said...

comel lah sgt :P
dh follow ..

wanie said...

snggp mreka lkakn hti parent mreka..pnat mngdng..buat cmtu plak

Young Girl Dream's said...

itu lah , teruk kan .. kesian mak ayah dorg ..

Miss Myzza said...

ish3x...

Young Girl Dream's said...

kan2 :D

Sekamar Rindu said...

salam..

moga dijauhkan hal2 tak baik..

**folo ur blog..****428

Young Girl Dream's said...

Wsalam , berdoa lah yg terbaik :))

Budak Baek said...

budak2 skg mmg tade otak,pasal tu sng tpesong

Young Girl Dream's said...

tak semua lah awak.. :)

Azlina ishAk said...

semoge adek seri teruistiqamah menjdi muslimah solehah...=)

slm...;)

Young Girl Dream's said...

wsalam kak, insyaAllah.. terima kasih.. akak juga, moga2.. :)