:: Seri Najwa ::

Monday, 23 January 2012

Masa Ibarat Emas . Tolong lah hargainya ...





Salam korg . Apa khabar ? Baik2 saja kan ? hehe .. Najwa tak berapa sihat lah hari ni .
Asyik batuk2 je . Dah lah tahun ni dah 2 hari tak datang sekolah . Dah tu asyik tak sihat je .
Macamane ni ? Ish .



Apehal tetibe ada gambar jam pulak ni ? Huhu . Masa lah . Semua orang tahu kan ape itu MASA ?
Sape tak tahu tu better korang pergi wat check-up brain kt doctor cepat2 . huhu .. gurau je ;)

Semua org tahu yang masa itu amat berharga . Satu saat yg telah pergi tidak akan kembali . Bagaimana dalam masa sehari itu , kita habis kan berjam2 dengan membuat perkara yg tidak berfaedah . Penyesalan tidak berguna lagi pada masa akan datang . 

Najwa pun kadang2 selalu jugak membuang masa , pergi main game lah , chatting2 lah kat Facebook ( hehe , budak2 zaman skrg mmg mcm ni ) . tapi ... itu dulu ! Sekarang , Najwa bertekad tak mahu buang masa lagi dah .
Sesaat amat berharga tahu ! Perginya ia tidak akan kembali lagi .. ( cewahh , bermadah lah pulak )

Dan anda semua nak tahu tak , Najwa dah buat keputusan yg amat drastik sekali . Nak tahu ape ?
Jom check it out ! 



( Kalau tak nampak, korg click gambar itu utk besar kan )

Haa , itu lah nama nya keputusan orang tanpa berfikir ! hahahaha ! Nak tahu kenapa ? Lepas Najwa deactivate terus Najwa je activate balik . Itu lah , terkocoh2 sgt nak tutup FB . Last2 bukak jugak . Ish , ape lah aq ni .. Huhu . Takde lah , just rasa mcm sayang je nak tinggal kan FB . 
( Hipokrit betul lah kau ni Najwa ) kuikui ...

Okay2 , dah . Jom sambung ttg MASA .

Dan tambahan lagi kepada adik2 yg nak menghadapi peperiksaan besar tahun ni , UPSR , PMR ..
Korg jangan habis kan masa korg dgn buat benda bukan2 , okayh sayang . Pegi belajar cepat ! 
( Huhu , suka2 aku je nak mengarah orang , kan ... :D ) 

Kepada kawan2 yg nak menghadapi SPM tahun nih , aq wish korg supaya korang berjaya . Jangan buang masa jugak . Ingat eh , masa ibarat emas . Teramat mahal harga nya . 
( Aku pun takut dah ni sebeno nyer mdengar perkataan SPM . Tgh menggigil2 dah ni . huhu .. )

Eh , emas lah ! Kenapa pulak ni ? Aih , tak kan tak tahu pulak kot . MASA kan ibarat EMAS ... ;)

 Hmm , tahu kenapa Najwa letak gmbar ni ? Sebab harapan Najwa , Najwa nak dapat 12A+ dlm SPM tahun ni . ( Haa , ape ? 12A+ ?? Mampu ke kau Najwa ? ) Amboih , cepumas gyler soalan tu . Heheh ... Yelah , InsyaAllah aku boleh . Yg penting usaha dan kesungguhan .. :D
Doakan Najwa berjaya ye semua . 

# Okay2 , dh lah tu Najwa . Jangan asyik menaip je . Pergi study ! heheh ...
Okay , terima kasih kerana sudi baca ..
Bubyee ! 


Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

11 Responses ♥:

Adila said...

Masa memang amat berharga . so jgn bazir kan ia :-)

Young Girl Dream's said...

betul tu awak.. :)

UnPerFecT PeRsoN.. said...

sebab apa masa tu diibaratkan seperti emas?sebabnya terlampau berharga sangat..sekali terlepas waktu2 yg berharga tk bleh nk undur ke blkng lgi..nsi da jdi bubur...so syangilah waktu yg anda ada skrng ni..^_^ keep in touch yauww..

Saiful Anuar Safian said...

As a teacher i appreciated ur eager in gaining success... my word..4 such a long journey in education till now..may be exceeding 11 years...so 4 last final year...just make a totally struggle to grab ur future

Young Girl Dream's said...

mmg tak boleh di undur. n kalau kita nak undur pun mmg dah terlambat.. sbb yg dh berlalu takkan kembali lagi..

Also keep in touch :)

Young Girl Dream's said...

Saiful Anuar : Thanks a lot Sir . U give me alot of inspiration in kinda how to learn and how to appreciate every time , every second nicely ..

Your words also give me a spirit , in case , you're guiding me in your word ..

Sincerely , SPM candidate :)

Anonymous said...

Goodluck SPM :) Yup,time is gold ;))

Jom..

http://thelittlefh.blogspot.com/2012/01/giveaway-tahun-baru-ummihaniecom.html

Kuchiki EnnaMoon said...

gudluck :D

Young Girl Dream's said...

terima kasih. InsyaAllah...

Anonymous said...

aku rasa mcm kenal ko lah najwa. mcm pena tgk, tp kt mne ar?

Young Girl Dream's said...

ye sy..