:: Seri Najwa ::

Friday, 24 February 2012

Tutorial letak kotak comel untuk sidebar

Assalamua'alaikum. Hari ni Najwa dapat tuto request
dari seorang adik manis kita ni , nama nya cik Are-Lin .
Dia nak tahu macam mana Najwa 
letak kotak comel kat tepi sidebar tuh?

Contoh ada kat bawah ni .


Dah nampak kan ? huhuh ^_^
Amacam , comel tak ? :D
 Nak buat macam tu jugak tak ?
Kalau nak buat macam ni ,
tanpa membuang masa lagi jom kita ikuti langkah nya
satu demi satu :)

1. Dashboard --> Design --> Add a Gadget --> Html/JavaScript
2. Copy code di bawah ini :

<div style="background: #FFFFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px solid#000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>

Masukkan kod , atau apa-2 sahaja ayat korang di sini kayh ?

</div>




Warna biru : Kod warna untuk background .
Warna Merah : Kod warna untuk Border .
Bold yang warna hitam : Ayat2 atau kod korang . ( Kod wishlist & sebagainya )

# Kod warna korang boleh tukarkan DI SINI !

Okey , macamane , senangkan ? Cuba lah ..

SELAMAT MENCUBA !!

Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

11 Responses ♥:

hana said...

rajin wat tuto ye..
done follow kamu..
=D

Seri_Najwa95 said...

@hana ada orang nak tahu, saya buat lah.. kongsi ilmu :D

follow kamu jugee ;)

are-Lin styl0 said...

@Seri_Najwa95

thnx kakak comel..
sayang kakak comel..

are-Lin styl0 said...

kakak thnx dh jdy tpy
yang kotak wishlist tu x jdy pown..
lagy satu akak macam ner buad
~ HOME
~ OWNER
~ TUTOR
yang kat atas tuu..
adik x thu kalau kakak comel ny x ajar adik..

ada lory ada bas
ada hari adik balas..

Seri_Najwa95 said...

@are-Lin styl0 sama2 sayang .. yg HOME OWNER TUTO tu nanti akk buat kayh ...
sbb tutorial untuk buat benda tu agak panjang juga .. :)

are-Lin styl0 said...

@Seri_Najwa95

akq tolong adik bole x..
adik ada masalah klw adik mintx tolong bole x blog adik jdy x betol tulisan semua hilang..
boder dh ilang..
semua dh x okeyh..
bole x akq editkn blog adik..
nty adik bgi psword n email blog adik..
tpy terlalu private laa klw kt sni..
apew ktew akaq add adik kt fb..
nty adik bgi..
fb adik are-lin stylo..
gmbr adik smew dgn gmbr adik kt blog..
please akq sory klau adik susahkn akq..
nty akq edit laa mna yang patot adik mintx tolong sesangat..
klw aq dh add akq terus mecet adik tau..
malam ny adik bkak..

Seri_Najwa95 said...

@are-Lin styl0 blog adik ada masalah? yg mana satu.? sbb blog adik ada empat.. -,- okayh , akak dh add adik.. nty app kayh.. kita bincang kat sana.. insyaAllah kita cari jalan penyelesaiannya sama2.. :)

lily said...

nice blog kamu..semoga bjaya dlm SPM k..
done follow u gurl..

Miss SN said...

@lily thanks a lot.. i will follow you back.. :')

Seri_Najwa95 said...

@lily thanks a lot ... i will follow you back.. :)

Akira Ryuhanna said...

blogwalking here...:) done follow... nice tutorial..