:: Seri Najwa ::

Saturday, 3 March 2012

♥ Aku jatuh cinta dengan Add Math ♥ - Al-Khwarizmi Sumber Inspirasi

Hasil nukilan Gadis yang bakal menduduki SPM ...


Tak sangka harapkan salji tengah krismas , namun salji keluar masa hari panas . haha .
Fine , takde kena mengena pun dgn entri nih .

I already fall in love in you ...
 
OMG , Fall in love with Add Math ? Did you get a fever , Seri Najwa ?
Nope ....

Seriously , even kalau orang lain nak kata aku gyler sebab statement nih . But i've made a greatest ever and ever decision . Just like precision right ? Instead of Math and physics , sekarang ni aku beralih untuk menjatuhkan perasaan minat aku terhadap Add Math . Bila teringat tentang sejarah Al-Khwarizmi yang memperkenalkan tentang sejarah Matematik , aku merasakan Matematik ini bukan sesuatu subjek yang biasa , tetapi LUAR BIASA .
Siapa setuju ?

Al-Khawrizmi bijak pandai Algebra !

Beliau menjadi pencetus semangat untuk aku melakukan research tentang Add Math ni . Tambahan lagi aku akan menghadapi SPM hujung tahun ini . SPM yang bakal menentukan masa depan aku ! Ke mana arah perjalanan yang bakal di hadapi semasa di hari muka . Ini membuat kan aku bertambah semangat untuk mencari formula2 yang boleh meningkatkan kemahiran Matematik aku yang sedia ada ni .

Hasil daripada research yang dilakukan , Alhamdulillah . Aku telah berjaya menemui beberapa formula Math dan juga Add Math melalui rangkaian sosial yang telah dicipta oleh manusia2 yang brilliant di dalam 'pembinaan' laman web serta website .

Apakah formula2 nya ?

InsyaAllah di lain entry , saya akan meletakkan formula2 Matematik yang telah saya jumpai .
Keep in touch with my coming soon updates !

Khususnya untuk rakan2 yang tak lama lagi menghadapi SPM , tak salah untuk berkongsi ilmu sesama sendiri . Ilmu dapat , pahala pun dapat . InsyaAllah perjalanan hidup kita akan lebih di berkatiNya ...

Maaf kepada penggunaan kata 'AKU' kepada yang lebih berusia ... :)



Coretan hati , dari gadis yang
bakal menghadapi SPM 2012 ...


Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

17 Responses ♥:

eiyna zhafirah said...

wow ! bagus la..
x ramai yang minat subjek "killer" ny .hehe
akak pun minat add math jgk ^_^

NOOR FATIN said...

saya amik spm tahun 2006. lama dah la~ hehe add math dapat 8 tau :((((( sedihnya. tapi dapat 8 pun ok sebab sepjg form4 dan 5, saya asyik dapat 9. bila time spm je baru dapat 8. hahaha ;D

semoga berjaya!! :)

Princess Syazliyana said...

hola :)
akk suke addmath?sorry tak bce habes -,-
huhu~ cm susah je... grrr

Mc Jung Hee said...

Wahh...add math...Saia plg lemah dlm bidang ne..(fizik pown)..huhuu...pa pon,truskan minat Najwa ea :)..

Seri_Najwa95 said...

@eiyna zhafirah tapi subjek 'killer' ni lah yang meng'hidup'kan semangat kita .. hehe, kita minat add math.. satu geng ! :D

Seri_Najwa95 said...

@eiyna zhafirah tapi subjek 'killer' ni lah yang meng'hidup'kan semangat kita .. hehe, kita minat add math.. satu geng ! :D

Seri_Najwa95 said...

@NOOR FATIN terima kasih kak fatin ! mula2 sy mmg rasa susah.. tp tak tahu kenapa tetibe rasa mcm ade 'sesuatu' yg membuatkan minat sy subur terhadap add math.. :)

thanks for the wish ! :')

Seri_Najwa95 said...

@Princess Syazliyana huhu, ye syg.. akak minat add math :) kalau ada minat & usaha , add math rasa nya tidak sesusah mana.. insyaAllah :D

Seri_Najwa95 said...

@Mc Jung Hee kita masih boleh perbaiki.. :) terima kasih ! ;)

Muhamad Azam said...

Jejak sini harap sudi balas kunjungan.. (^-^)

AdaLova said...

sentiase mencintai subjek addmath , tapi result mcm ^%$*&@% . adoyy :(

Seri_Najwa95 said...

@Muhamad Azam baiklah :)

Seri_Najwa95 said...

@AdaLova usaha membuahkan hasil. bersabar lah.. nescaya kita akan peroleh apa yg kita inginkan.. :)

shiema sufian said...

Addmath tu favourite and maths is easy (:

Seri_Najwa95 said...

@shiema sufian samalah kita.. :')

Anonymous said...

assalamualaikum...saya pelajar form 4..add math saya 43%..markah saya elok ke?? ada harapan lagi ke?? please respond

Young GirlDream said...

@Anonymous yup, markah awak elok, untuk usia 16 tahun seperti awak ni :)