:: Seri Najwa ::

Sunday, 29 April 2012

Doa Penerang Hati dan Maksud nya


Assalamua'laikum. Sebelum memulakan wadah, ini lah kata-2 hikmat yang telah saya peroleh 
--> "Tuntutlah ilmu walau sampai ke negeri China" . Dalam misi pencarian Ilmu, ianya sama sekali tidak mengira usia pada yang muda mahu pun yang tua. Sebelum memulakan sesi pembelajaran, menuntut ilmu, kita digalakkan untuk membaca doa penerang hati, untuk memudah kan segala urusan kita.

InsyaAllah semua nya pasti akan dipermudahkanNya .. 



Maksudnya : " Ya Allah, bukakanlah ke atas kami rahmatMu, dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu, wahai Tuhan yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Wahai Tuhan ku, tambahkanlah ilmu ku dan luaskan lah kefahaman ku. Wahai Tuhan ku, lapangkanlah dada ku dan mudah kan lah urusan ku.. "

InsyaAllah, mudah-mudahan. Aminn ..


Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

7 Responses ♥:

Nelly The Strange said...

tq 4 sharing
:)

Seri_Najwa95 said...

@Nelly The Strange most welcome :)

RaisyaSukor said...

nice entry, nak copy doa tu je boleh?? minta izin.. do view me back

muhammad muaz said...

terima kasih najwa leh copy x?sya nak amalkannya setiap hari...

muhammad muaz said...

ty najwa leh sya amalkan setiap hari

Young GirlDream said...

@RaisyaSukor boleh, sila kan :)

Young GirlDream said...

@muhammad muaz sila kan :)