:: Seri Najwa ::

Wednesday, 25 April 2012

Tutorial : Jadikan Facebook Kita Berwarna-warni !

Salam. Rasanya dah lama saya tak buat tutorial kan? Maklum lah, budak ni sekarang tengah sibuk nak SPM. ;) Biasanya malas nak buat tutorial. Heee, hari ni tetiba rajin pulak tangan ni menaip nak tulis tutorial. :D

Kebetulan hari ni pun tengah free, sekolah cuti. So ada masa terluang ni nak share lah sikit ilmu serba sedikit yang ada ni. Tak salah kan? Sharing is Caring :D

Okay, hari ni saya nak buat tutorial macamana kita nak jadikan Facebook kita berwarna dan sedap mata memandang :)

Hari-2 kalau kita online Facebook, macam ni je profil yang kita selalu lihat kan..?



Tetapi setelah kita transformkan dia akan jadi macam ni :


Diperingatkan !! Tutorial ini hanya menjadi
bila anda mengguna kan Google Chrome sahaja.
Site yang lain mungkin tidak menjadi :)

Jadi macamana, rasa-2 berminat tak nak buat? 
Kalau iya jom kita start tutorial :)

1. Pergi ke website ini .
2. Nanti akan keluar macam kat bawah ni kan? Click Facebook Themes .

3. Lepas tu dia akan keluar banyak background kan? Korang klik dan pilih background mana yang menjadi pilihan hati korang. Macam saya, saya pilih background Dark Shiny Pink Static :) Ce check it out tengok kat bawah ni.


4. Selepas itu terus saja tekan Stylish ! Lihat seperti yang tertera di bawah ni .



5. Then tekan + Install with Stylish .


6. Selepas itu tekan Add To Chrome .

7. Nanti dia akan keluar macam ni, kan? Terus saja tekan Add .



Tunggu sampai dia habis download ....
Then, you are done !!

Sekarang cuba pergi check Facebook anda.
Nak check pergi saja ke SINI .

So macamana, menjadi tak?
Dah menjadi tu jangan lupa
pulak
inform dekat saya yep ..
Selamat mencuba !! ^^









Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

18 Responses ♥:

azam said...

nice sharing

Seri_Najwa95 said...

@azam :)

Zharif said...

Colourful and nice mate =)

❖ Syaa ❖ said...

Wahhh hebad ah nak try nak try :D

Seri_Najwa95 said...

@Zharif hee, kan2..

Seri_Najwa95 said...

@❖ Syaa ❖ cuba lah, bestt... macam-2 design ada :D

✿Cik aYusE✿ said...

nk try ! nk try ! ngee~~ tq

Seri_Najwa95 said...

@✿Cik aYusE✿ cuba lah. tak menyesal punya.. :)

deno said...

terima kasih share tutor nie,,, dah jadi pun! :)

Seri_Najwa95 said...

@deno bagus lah ! Tahniah ^_^

fiqah hamed said...

wah..menarik.tapi orang lain boleh tak nampak background kita tuh?? really nak tahu

Seri_Najwa95 said...

@fiqah hamed oh ya, yang background ni kita sorang je yang nampak. tapi bagi saya tak salah kalau kita nak cuba benda ni. kita boleh tukar background yang kita mahu mengikut mood kita. takde lah asyik nampak background yang sama je setiap kali kita online fb. at least untuk kepuasan diri kita sendiri kan? :D

~~oOpEt~~ said...

waa.. berwarna warni :)

Cik Anis said...

tq tq tq ^^

Seri_Najwa95 said...

@~~oOpEt~~ hee, cantik en :)

Seri_Najwa95 said...

@Cik Anis welcome2 ;)

Ann said...

thanks for sharing ya:) this entry make me wanna online use FB whole time:D

Seri_Najwa95 said...

@Ann good job dear ! welcome ;)