:: Seri Najwa ::

Wednesday, 28 August 2013

Ayat-ayat Yang Menyebabkan Kita Jatuh Kafir Secara Tak Sedar

Antara contoh-contoh dialog yang boleh membuatkan kita menjadi Kafir dalam tak sedar :

1- Nabi Yusof smart, aku smart lebih sikitt dari Nabi. (Jatuh kapir)

2- Tak payah la simpan-simpan janggut, tak payah nak bersunnah-sunnah sangat lah, berselerak je muke aku tengok. (jatuh kapir)

3- Zaman Nabi mane ada Gillette, sebab tu la ada jambang. (Jatuh kapir)




4- Hudud dah tak sesuai zaman ni bro. (Jatuh kapir)

5- Senyum lah sikit, muka masam je dah macam malaikat mungka nakir dah aku tengok. (Jatuh kafir)

6- Sedarlah sikit yang selama ni kerajaan bagi rezeki pada kamu. (Jatuh kafir)

7- Aku dah isi borang murtad, tapi tak diluluskan mahkamah la pulak. (Jatuh kafir)

8- Emm. Kalau murtad mesti boleh buat maksiat kan? Macam best je. (Jatuh kafir)

9- Aku murtad dah, eh gurau je gurau je. (Jatuh kafir)

10- Jika ikut kaedah Islam, maka mundur lah negara kita ni. (Jatuh kafir)

"Barangsiapa MEMPERSENDA, MEMPERMAIN, MENAFIKAN sunnah Rasulullah dan ayat Kitabullah, maka dia kafir serta-merta" -Kitab Fiqhul Akbar: Karangan Imam Syafie.

P/S: Sekiranya pernah terucap dan berlaku pada diri sendiri, maka ucaplah balik Syahadah yg kuddus, selawat serta zikir - pesanan pada semua dan diri sendiri.

Tolong SHARE sekiranya input ini berguna untuk anda. Mungkin berguna juga untuk orang lain.
Poster Kuliah Ulama Syria, Sheikh Muhammad Ali Al Sobuni.



      l
      l
      l
      l     Minta tolong untuk tekan button Donate ini ya. Semoga jasa anda ini dirahmati Allah sentiasa :') Terima kasih...
      l
      l
      l
     V


Suka Entry saya? Kalau suka Like lah :)

6 Responses ♥:

zulhilmi tempoyak said...

Subhanallah...

Sheila Eiman said...

sheila share ya.. in my blog :)

Young GirlDream said...

@Sheila Eiman sila kan :-)

Lydia Miza said...

Nice sharing

LavvyLass said...

nice info...cuma nak tanya dari mana dapat info ni? :D

Young GirlDream said...

@LavvyLass saya tak ingat. kalau saya dah jumpa saya akan letak dari mana sumber nya ya :-)